MLADI govore, MLADI slušaju!

MLADI govore, MLADI slušaju!

Institut za medije i različitosti – Zapadni Balkan u saradnji sa Krovnom organizacijom mladih Srbije, Lokal Presom i Novim Magazinom organizuje konferenciju tokom koje ćemo fokus staviti na mlade, njihov položaj u medijima, kao i kako oni vide svrhu medija u aktivizmu i aktivnom građanskom učešću.

MLADI konferencija će se održati 27. maja 2022. godine u Beogradu, sa početkom u 12č.

Ideja konferencije je da objedini mlade, medije, aktivizam, medijsku pismenost, građanski angažman i aktivnu participaciju i ukaže na njihovu međusobnu povezanost.

Želiš li da budeš deo konferencije?

Ukoliko bi želeo/la da budeš aktivni/a učesnik/ca naše konferencije, pozivamo te da sa nama podeliš svoju priču! Uzmi mikrofon u svoje ruke i ispričaj nam! Kako ti koristiš medije? Da li su ti mediji pomogli da proširiš svoju (aktivističku) poruku? Na koji način su ti mediji omogućili da se za tebe čuje dalje?

Tražimo dve priče, tj. dve mlade osobe koje će rado pričati o svom društvenom ili medijskom angažmanu, bilo da je to čišćenje lokalne deponije, uspešan profil na društvenim mrežama koji promoviše omladinski aktivizam, blog koji se bavima pravima osoba sa invaliditetom…

Nacrt svoje priče možeš dostaviti u pisanoj formi, a na konferenciji ćeš imati 10-15 minuta da je na kreativan način ispričaš. Rok za slanje prijava je 11.05.

Nakon što odaberemo dve priče koje će dobiti priliku da se čuju na našoj konferenciji, kontaktiraćemo te i pomoći u pripremi nastupa.

Ti ćeš svoju priču zatim premijerno uživo ispričati 27. maja 2022. godine na MLADI konferenciji.

Šta dobijaš učešćem na našoj konferenciji? Tvoju priču čuće mladi iz cele Srbije, o njoj će izveštavati i mediji, a ono najbitnije, iskoristićeš svoj javni nastup da inspirišeš druge mlade.

Tvoja priča motivisaće mnoge mlade da se pokrenu i donesu promene u naše društvo! Takođe, za tvoj nastup biće isplaćen i honorar.

Prijavu pošalji na marija@media-diversity.org

MLADI govore, MLADI slušaju!

Sharing is caring!