Podeli svoju COVID priču

Podeli svoju COVID priču

2. oktobra 2020.

Ako imaš između 18 i 29 godina, dolaziš iz velikog grada ili udaljenog sela, studiraš, radiš ili samo voliš da promišljaš o svetu oko sebe, British Council te poziva da podeliš svoju priču:

Reci nam šta imaš – bilo da govoriš u svoje ime, u ime svojih prijatelja, zajednice ili organizacije iz koje dolaziš – reci nam šta misliš o COVID-u! Potrebna nam je tvoja pomoć da kreiramo upitnik koji će najbolje opisati tvoje potrebe i strahove u vezi sa COVID-19, da bismo sproveli istraživanje i predstavili rezultate istraživanja široj javnosti. Ovaj proces će pomoći tvojoj generaciji da utiče na vlade, nevladine organizacije, donatore, univerzitete, poslovnu i širu zajednicu – kako biste dobili odgovarajuću podršku.

Šta dobijaš učešćem u programu?

  • Priliku da se upoznaš sa vršnjacima iz zemlje i celog regiona Zapadnog Balkana i da zajedno diskutujete o uticaju COVID-19 na vaše živote i budućnost
  • Priliku da oblikuješ istraživanje i pomogneš nam da postavimo pitanja koja su ti stvarno važna
  • Priliku da predstaviš rezultate istraživanja kreatorima javnih politika, liderima nevladinog sektora, zajednici donatora, i pomogneš da njihov odgovor na COVID-19 bude na dobrobit mladih

Kako da se prijaviš?

Prijavi se do 25.oktobra 2020. popunjavanjem kratkog formulara i slanjem videa (do 2min, maternji jezik, format mp4, u horizontalnom modu) u kom ćeš nam reći:

  1. ko si ti?
  2. kako je dosad COVID-19 pozitivno ili negativno uticao na tvoj život?
  3. kako očekuješ da će COVID-19 oblikovati tvoju budućnost?
  4. kako misliš da je COVID-19 uticao na tvoje okruženje?

15 prijavljenih sa najinspirativnijim odgovorima dobiće priliku da budu deo fokus grupe i učestvuju u izradi upitnika, kao i predstavljanju rezultata istraživanja kroz različite online događaje.

Posebno ohrabrujemo mlade iz raznovrsnih društvenih grupa (mlade iz ruralnih područja, mlade koji nisu zaposleni i ne nalaze se u nekom od programa obuke ili obrazovanja, pripadnike različitih etničkih ili verskih zajednica, LGBTI populacije, mlade sa invaliditetom, itd.) da se prijave!

Više o pozivu i link za prijavu možeš naći na ovom linku.

Sharing is caring!