Poziv za asistenta/kinju za komunikacije

Poziv za asistenta/kinju za komunikacije

Koga tražimo?

Ukoliko si mlada i motivisana osoba, student ili studentkinja novinarstva, medija, digitalnih komunikacija ili sličnih oblasti, sa željom da naučiš kako se kreiraju online sadržaji za potrebe komuniiciranja sa mladim ljudima – onda tražimo baš tebe! Prethodno iskustvo nije neophodno, potrebne su nam tvoja kreativnost, ideje i motivacija da nam pomogneš u procesu stvaranja boljeg društva za sve nas.

Šta ćeš naučiti?

Uz pomoć naše menadžerke društvenih mreža, naučićeš da kreiraćeš sadržaj za društvene mreže koji će promovisati vrednosti organizacije kao i aktivnosti projekata.

Naučićeš osnove kopirajtinga, dizajna i kreiranja kampanja na društvenim mrežama.

Naučićeš da kritički sagledavaš dešavanja oko sebe i da o tome pišeš za MLADI kolumnu.

Naučićeš šta znači timski rad i koji procese prethode događajima uživo.

Naučićeš da razmišljaš izvan kutije.

Steći ćeš relevantno radno iskustvo koje ćeš moći da primeniš u svom daljem angažmanu.

Steći ćeš kontakte i poznanstva koja ti dalje mogu pomoći u profesionalnom i karijernom razvoju.

Sve ovo ćeš učiti kao deo tima koji radi na sprovođenju regionalnih i nacionalnih projekata,  pa će to biti prilika i da posmatraš kako se implementiraju projekti.

Šta se od tebe očekuje?

Motivisanost da učiš i da uz malo ideja, kreativnosti, i naravno našu podršku sprovodiš aktivnosti nekih od projekata Instituta za medije i različitosti – Zapadni Balkan.

20 sati nedeljno 🙂

Evo nešto o nama:

Institut za medije i različitosti – Zapadni Balkan bavi se reprezentacijom društvene različitosti u medijima, kako mladih ljudi tako i drugih društveno marginalizovanih grupa. Naše osnovne vrednosti su nediskriminacija, borba protiv govora mržnje u javnom prostoru, jednak pristup medijima i informacijama, kao i medijska pismenost za sve!

Naši vodeći projekti su:

MLADI, koji ima za cilj da osnaži mlade ljude u Srbiji da budu angažovani/e, informisani/e i odgovorni/e demokratski/e građani i građanke. Želimo to da postignemo tako što ćemo podizati medijsku i digitalnu pismenost mladih i obezbediti im potrebne alate i kanale da iskažu svoje mišljenje široj publici i budu aktivni članovi i članice društva.

Mreža za izveštavanje o različitosti 2.0 je regionalni projekat koji se bavi monitoringom govora mržnje i ima za cilj da utiče na poboljšanje medijskog izveštavanja koje utiče na percepciju društvene različitosti. 

Kako da se prijaviš?

Pošalji nam kratko motivaciono pismo na marija@media-diversity.org u kome ćeš nam reći zašto te interesuje ova pozicija i zašto baš tebe da odaberemo. Rok za prijavu je 30.maj 2022.

Ako vidiš sebe u temama kojim se bavimo i ovom pozivu, prijavi se i pridruži se našem timu! Za tebe čuvamo sto u našoj kancelariji, kao i šoljicu za kafu. 🙂

Sharing is caring!