MLADI nagrada

MLADI nagrada

OVE GODINE PROJEKAT MLADI NAGRADIĆE NAJZANIMLJIVIJI MULTIMEDIJALNI FORMAT I SADRŽAJ KOJI AFIRMIŠE AKTIVNO UČEŠĆE MLADIH KAO I NAJBOLJE NAPISAN TEKST KOJI SE TIČE MEDIJSKE I DIGITALNE PISMENOSTI MLADIH I NJIHOVO AKTIVNO GRAĐANSKO UČEŠĆE. POBEDNIK/CA MOŽE OSVOJITI JEDNU OD DVE MLADI NAGRADE: SAMSUNG GALAXY S20 ILI APPLE IPAD. REZULTATE KONKURSA OBJAVIĆEMO NA MLADI SAJTU.

Projekat MLADI radi na osnaživanju i podizanju medijske i digitalne pismenosti mladih širom Srbije. Pre svega, obezbeđujemo potrebne alate i kanale mladima da iskažu svoje mišljenje široj publici.

MLADI konkurs je tvoj trenutak da budeš kreativan/kreativna i osvojiš neku od nagrada!

Koje uslove bi trebalo da ispuniš da bi se prijavio/la?

  • Da si mlada osoba (između 15 i 30 godina)
  • Da živiš u Srbiji
  • Da zapratiš Instagram profil MLADI i Facebook stranicu MLADI.

Ispunjavaš sve uslove, šta dalje?

  • Izaberi multimedijalni format (podcast, meme, video, fotografiju ili šta god tebi najviše odgovara) ili se opredeli za pisanje teksta i kroz odabrani format ukaži na aktivizam i aktivno učešće mladih. Na primer, možeš da skreneš pažnju javnosti na problem u svojoj lokalnoj zajednici koji su mladi rešili (košarkaški teren koji je dugo bio van upotrebe sve dok ga mladi nisu sredili) ili da predstaviš neku aktivnu mladu osobu iz svoje okoline. Važno je samo da sadržaj bude u skladu sa javnim interesom.
  • Važno je da ti budeš kompletan/na autor/ka (nema tuđih fotografija i snimaka, ni tekstova)
  • Koristi svoj feed na Fejsbuku, Instagramu ili Tviteru (obavezno taguj MLADI)
  • Prijavu pošalji na marija@media-diversity.org
  • Rok: 15. novembar 2021.

A šta je nagrada?

Pobednik/ca u kategoriji multimedijalnog sadržaja osvojiće Samsung Galaxy S20, a u kategoriji teksta Apple iPad. Biramo najkreativniji i najzanimljiviji format i sadržaj koji afirmiše aktivno učešće mladih ili se tiče medijske i digitalne pismenosti mladih. Rezultate konkursa objavićemo na MLADi sajtu do 25. novembra 2021. godine.

Napomena: Nećemo uzimati u obzir sadržaj koji širi/podstiče/promoviše govor mržnje i nasilje.

Srećno!

Sharing is caring!