Poziv za učesnike/ce u virtuelnim razmenama u oblasti medijske pismenosti i interkulturalnog dijaloga

Poziv za učesnike/ce u virtuelnim razmenama u oblasti medijske pismenosti i interkulturalnog dijaloga

Institut za medije i različitosti – Zapadni Balkan u okviru projekta „Youth in Western Balkans – A Virtual Postcard“ poziva mlade srednjoškolce/ke i studente/kinje iz cele Srbije od 15 do 25 godina da se prijave za onlajn virtuelne razmene. Radni jezik interkulturalnih razmena je engleski. 

Virtuelne razmene vodiće treneri koji su prošli obuke u prethodnim mesecima. Tema interkulturalnog dijaloga biće pokrivena kroz razgovor o svemu onome što na njega utiče: stereotipi i predrasude, govor mržnje, komunikacija, društvene mreže, medijska pismenost i mnoge druge iz oblasti medija i ljudskih prava. Svaka virtuelna razmena trajaće 3 do 4 sata.  

Kako da se prijaviš? 

Prijava će biti moguća putem MLADI kalendara koji je dostupan ovde. Potrebno je da se registruješ, a registracija je veoma laka: neophodno je da uneseš svoj mejl, ime i prezime, broj mobilnog telefona, lozinku i da označiš zemlju iz koje dolaziš. Nakon toga ćeš moći da se prijaviš na MLADI kalendar i odabereš termin. 

Termini su podeljeni u razmene namenjene srednjoškolcima i razmene namenjene studentima, jer će se sadržaj razmena razlikovati zavisno od toga kome su namenjene. Bitno je da odabereš termin koji želiš i trenera/kinju kod koga/koje ćeš pohađati virtuelne razmene. Sa tobom će biti mladi iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije. 

Koji su uslovi učešća na virtuelnim razmenama? 

Uslovi su sledeći: 

  • Bitno je da si mlada osoba od 15 do 25 godina, srednjoškolac/ka i/ili student/kinja nekog od fakulteta u Srbiji 
  • Da imaš pristup internetu  
  • Da budeš sve vreme na razmeni koja neće trajati duže od 4 sata 

Šta dobijaš? 

  • Znanje iz oblasti medijske pismenosti i interkulturalnog dijaloga 
  • Razmenu iskustava sa srednjoškolcima/kama i/ili studentima/kinjama iz regiona 
  • Čeka te i sertifikat koji potvrđuje da si uspešno završio/la virtuelnu razmenu 

Sem virtuelnih razmena na kojima ćeš prisustvovati, u naredne dve godine pripremamo i mnogo vrednih nagrada u kojima ćeš moći da učestvuješ baš zato što bio/la deo naših razmena, te ćeš to znanje moći da prikažeš u kreiranju multimedijalnih sadržaja i osvojiš neke od nagrada. ​☺​

Pored toga, najaktivniji/e i najuspešniji/e učesnici/ce razmena imaće priliku da se sastanu uživo (u jednoj od četiri zemlje koje učestvuju u razmenama) i dobiju podršku projektnog tima da zajedno proizvedu multimedijalne sadržaje koji se bave temom interkulturalnog dijaloga. 

Za sve dodatne informacije u vezi sa virtuelnim razmenama i prijavljivanju možete se obratiti Aleksandru Đokiću na mejl aleksandar@media-diversity.org.  

Virtuelne razmene sprovode se u okviru projekta „Youth in Western Balkans – A Virtual Postcard“ u saradnji Instituta za medije i različitosti – Zapadni Balkan i udruženja Omladinska Novinska Asocijacija u Bosni i Hercegovini (ONAuBiH), Foruma Mladi i Neformalna Edukacija (FORUM MNE) iz Crne Gore i Mladinski Obrazoven Forum (YEF) iz Severne Makedonije. 

Šta čekaš? Prijavi se što pre i budi polaznik/ca naših virtuelnih razmena. ☺

Sharing is caring!