PRAKSA UZ MENTORSKI PROGRAM – DIGITALNI MEDIJI I KOMUNIKACIJE

PRAKSA UZ MENTORSKI PROGRAM – DIGITALNI MEDIJI I KOMUNIKACIJE

24. oktobra 2022.

Institut za medije i različitosti – Zapadni Balkan traži praktikanta/kinju za digitalne medije i komunikacije.

Koga tražimo?

Ukoliko si mlada i motivisana osoba, student ili studentkinja novinarstva, medija, digitalnih komunikacija ili sličnih oblasti, sa željom da naučiš kako se kreiraju online sadržaji za potrebe različitih društveno odgovornih projekata i projektnih aktivnosti – onda tražimo baš tebe!

Prethodno iskustvo nije neophodno, potrebne su nam tvoja kreativnost, ideje i motivacija da na savremen način utičeš na poboljšanje sveta oko sebe, a sve ostalo ćeš naučiti kroz tromesečni mentorski proces.

Šta ćeš naučiti?

  • Naučićeš kako društvene mreže i digitalni mediji funkcionišu i šta Instagram i Facebook algoritmi „favorizuju“ a šta misle da „smara publiku“;
  • Naučićeš da određuješ ciljne grupe i kreiraš poruke baš za njih;
  • Kako da planiraš objave na društvenim mrežama;
  • Da realizuješ planove kroz kvalitetan sadržaj;
  • Naučićeš i da meriš postignute rezultate i razumeš zašto su neke objave „dobro prošle“, a neke ne;
  • I naravno, naučićeš kako sve ovo da radiš na etički, društveno odgovoran način uz dobre rezultate!

Jednostavno rečeno: naučićeš da upravljaš stranicama na društvenim mrežama na profesionalan način, a uz znanje ćeš imati obezbeđen i početni honorar – jer ćeš tokom celog procesa zapravo ti, uz podršku, kreirati sadržaj i voditi stranice na društvenim mrežama! Imaćeš sjajnu online teorijsku obuku, dok ćeš sve naučeno odmah imati priliku da primeniš uz nadzor naše menadžerke za društvene mreže.

Ukoliko iskoristiš ovu priliku i posvetiš se radu u našem timu, nakon tri meseca ćeš dobiti šansu i da nastaviš svoj razvoj uz podršku u savladavanju novog seta znanja i veština.

Šta se od tebe očekuje?

Motivisanost da učiš i da uz malo ideja, kreativnosti, i naravno mentorsku podršku, vodiš Fejsbuk i Instagram stranice Instituta za medije i različitosti – Zapadni Balkan i projekta MLADI.

Institut za medije i različitosti – Zapadni Balkan bavi se reprezentacijom društvene različitosti u medijima, kako mladih ljudi tako i drugih društveno marginalizovanih grupa (poput: žena, osoba sa hendikepom, LGBTQ+ zajednice, Roma i drugih etničkih i verskih manjina i slično). Naše osnovne vrednosti su nediskriminacija, borba protiv govora mržnje u javnom prostoru, jednak pristup medijima i informacijama, kao i medijska pismenost za sve!

Projekat MLADI ima za cilj da osnaži mlade ljude u Srbiji da budu angažovani/e, informisani/e i odgovorni/e demokratski/e građani i građanke. Želimo to da postignemo tako što ćemo podizati medijsku i digitalnu pismenost mladih i obezbediti im potrebne alate i kanale da iskažu svoje mišljenje široj publici i budu aktivni/e i odgovorni/e članovi i članice društva.

Od tebe se očekuje da izdvojiš do 20 sati nedeljno.


Kako da se prijaviš?

Pošalji nam kratko motivaciono pismo na marija@media-diversity.org u kome ćeš nam reći zašto te interesuje ova pozicija i zašto baš tebe da odaberemo. Rok za prijavu je 14. novembar 2022.

Proces selekcije se sastoji iz tri eliminaciona kruga. Nakon slanja motivacionog pisma, kandidati/kinje će dobiti zadatak na osnovu kog će biti pozvani/e na intervju.

Ako vidiš sebe u temama kojim se bavimo i ovom pozivu, prijavi se i pridruži se našem timu!

Sharing is caring!